Home

QuickStep

Balterio

Berry Floor

-  Home

-  Meister

-  Balterio

-  Berry Floor

-  QuickStep

-  Ondervloeren

-  Garantie

-  Reacties

-  Snel zoeken

-  Handige links

-  Linkpartners

Ondervloer

 

Ieder type vloerbedekking, of dat nu laminaat, tapijt, linoleum, vinyl, massief hout, lamelplank, lamelparket, ceramische tegels of natuursteen is, vraagt om een eigen, specifieke ondervloer.

 

De toegenomen variatie in de verschillende soorten vloerbedekkingen die tegenwoordig verkrijgbaar zijn, gecombineerd met de steeds hogere eisen die consument en overheid stellen aan warmte- en geluidsisolatie en de zorg voor het milieu, vormen voor onze afdeling Research and Development een voortdurende uitdaging.

 

Bron www.ondervloeren.nl

Info Ondervloeren

De juiste keus is van groot belang.

 

Welke ondervloer is de juiste?

Onder iedere zwevend te leggen harde vloerbedekking, zoals een laminaatvloer, een lamelvloer (samengesteld/meerlaags)- of een massieve parketvloer, wordt een ondervloer gelegd.

Iedere ondervloer heeft echter zijn eigen voor- en nadelen. Op welke eigenschappen van een ondervloer moet u letten?

Enkele belangrijke aandachtspunten zijn hieronder toegelicht.

 

Egaliserend vermogen

De Nederlandse manier van bouwen, en daarmee de afwerking van de bouwvloer, eist bij een zwevende plaatsing van een harde bovenvloer een ondervloer met een goed egaliserend vermogen. Dit is te bereiken door een ondervloer te kiezen van zacht materiaal met een minimale dikte van 2,5 mm en een minimale densiteit van 20 kg/m³. Informeer daarom altijd naar een officieel rapport van de densiteit. De densiteit van het product dient ook op het etiket te zijn vermeld.

 

Vochtwerend vermogen

Alleen de term 'vochtwerend' op de verpakking is niet voldoende. Om vochtindringing van onderaf te voorkomen is een goede vochtwerende folie nodig. Dit is zeker noodzakelijk in een nieuwbouwwoning en op de begane grond. Deze folie is los verkrijgbaar, maar is bij modernere ondervloeren geïntegreerd. De folie dient van voldoende dikte te zijn; bij LDPE folie minimaal 150 micron (0,15 mm) en bij PP/PET folie minimaal 15 micron (0,015mm). De folie wordt óf overlappend gelegd óf de naden worden dichtgeplakt.

 

Contactgeluid

In Nederland geldt een speciale norm voor contactgeluidisolatie, die opgesteld is door de Nederlandse Stichting Geluidshinder (NSG). In appartementen en bovenwoningen is een contactgeluidverbetering van 10 dB verplicht.

Eisen vanuit de vereniging van eigenaren of vermeld in splitsingsaktes, van meer dan 10dB, zijn dus te negeren.

De verbetering wordt gemeten door een erkend testcentrum (TNO) volgens NEN-EN-ISO 140-8 en volgens NEN-EN-ISO 717:2 aangeduid met Llin.

 

Deze metingen worden onder belasting uitgevoerd. Alle andere uitdrukkingswaarden zijn niet geldend. Let bij productverpakkingen en etiketten dus op de juiste vermelding (een geel TNO label) en vraag altijd een officieel rapport.

Let tevens op voor welke harde vloerbedekking deze waarde van toepassing is; een ondervloer gecertificeerd voor kliklaminaat geeft niet vanzelfsprekend hetzelfde resultaat bij een lamel- of massieve parketvloer.

 

Loopgeluid of reflectiegeluid

Het geluid in een ruimte, waarin een zwevende, harde vloerbedekking geplaatst wordt, kan het beste gedempt worden door óf een zware ondervloer óf een zelfklevende ondervloer. De massa van de ondervloer en/of het wegnemen van de luchtlaag heeft een dempende uitwerking. Officieel toepasbare normen en testen zijn nog niet uitgeschreven.

 

Ondervloeren bij vloerverwarming

Vloerverwarming als hoofdverwarming is een hot item. Indien laminaat of parket zwevend wordt gelegd, moet de ondervloer vloerverwarminggeschikt zijn. Hiervoor moet de warmtegeleiding en de smelttemperatuur zo hoog mogelijk zijn. De meeste ondervloeren, hoewel vaak anders beweerd wordt, zijn hierdoor niet geschikt. Het beste is in dit geval een opencellige en/of geperforeerde ondervloer, die zo dun mogelijk is.

 

Bron: http://www.dejuisteondervloer.nl/

 

 

Waarom geluidsreductie?

Wist u dat loopgeluid en contactgeluid de grootste vorm van geluidshinder in huizen en appartementengebouwen vormen? Stelt u zich eens voor dat uw bovenburen veelal schoenen met hoge hakken of leren zolen dragen of een zoontje hebben die helemaal gek is van zijn knikkerbak! Of misschien herkent u zichzelf hierin en wilt u niet dat uw onderburen bij u komen klagen! Dit is ook de reden dat er – wereldwijd – steeds strengere regels ten aanzien van de geluidsreducerende eigenschappen van ondervloeren opgesteld worden.

 

Waarom TNO getest?

TNO Certification is een door de Raad van Accreditatie erkende, onafhankelijke instelling. TNO Certification BV geeft kwaliteitscertificaten af voor producten en systemen. Bij de uitvoering van systeemtoetsen en beoordeling van producten maakt ze gebruik van de TNO-organisatie. Elk certificaat mag worden beschouwd als een nationale en internationale erkenning van kwaliteit en biedt de ondernemer toegevoegde waarde aan zijn product of bedrijf.

 

Uit diverse - nationale en internationale - vergelijkingsonderzoeken ten aanzien van luchtgeluidsisolatie blijkt, dat met de meetmethode zoals beschreven in NEN-EN-IS0 140-3 en zoals uitgevoerd bij de TNO Delft aan de eisen voor de herhaalbaarheid wordt voldaan.

 

Bron: http://www.unifloor.nl

Laminaat Info.nl

Combi-ondervloer

 

De standaard QuickStep Uniclic ondervloer in combinatie met dampscherm (met flap en kleefstrip voor eenvoudige plaatsing).

 

Opmerking

Het gebruik van de Uniclic ondervloer is een onderdeel van de Uniclic garantievoorwaarden.

 

Eigenschappen

> Polyethyleenschuim met gesloten celstructuur.

> Goede thermische en akoestische isolatie.

> Reukloos, chemisch inert, a-toxisch, bestand tegen chemische producten.

> Blijvend druk- en schokabsorberend.

> Geschikt voor gebruik bij vloerverwarming

 

 

QuickStep

Combi Ondervloer